Rapid Spaceback vs Clio Grandtour

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartulus
    Classic
    • 2011
    • 14

No tak. Ahmed799, przerabiaj swojego miga na suczkę :P
  • eroberto1
    Rider
    • 2010
    • 350

Jak w temacie - mam do wyboru auto służbowe pomiędzy Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel Active Max a Renault Clio Grandtour 1.5 diesel Limited.

Jakieś za? Jakieś przeciw od użytkowników? Domyślam się że o gustach się nie dyskutuje ale dopuszczając rozsądek jakie jest wasze zdanie?
    2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

eroberto1, tu masz mój prywatny test Rapida Spaceback 1.6 TDI

Jesli chodzi o Renault, to powiem ci jako były fan tej marki oraz posiadacz 3 renówek pod rząd, że więcej żadnej renówki już nie kupię. Clio IV 0.9 TCE również jeździłem i powiem szczerze, że poza piękną stylistyka zarówno nadwozia jak i wnętrza auto to nie zrobiło na mnie wrażenia. Słabe, pływające zawieszenie, przewspomagany układ kierowniczy, niezbyt dynamiczny silnik 0.9 TCe i niedoróbki jakościowe w, trzeba przyznać, pięknie wystylizowanej kabinie. Za to na + wygodne przednie fotele i czytelne zegary raz łatwy w obsłudzie i czytelny dotykowy ekran.
      W każdym razie Rapid jest duuuuuuuzo lepszy, jak dla mnie, od Clio IV, no i jest to auto pozycjonowane o pół klasy wyżej od Clio.
      Wielkością bagażnika oraz wnętrza Rapid bije Clio IV na łeb i jeszcze trochę. Zaś właściwości jezdne i precyzja prowadzenie Rapida w porównaniu do Clio IV są z zupełnie innej galaktyki. Rapid, prowadzi się jak dobry kompakt. Clio, jak auto klasy B, którym jest.
      Czarny Elegance

Komentarz

• eroberto1
        Rider
        • 2010
        • 350

Będę skłaniał się ku Rapidowi ale musze jeszce się przejechac i jednym i drugim
        2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• maksiu
          RS
          • 2011
          • 11466

Nie wiem czy sledzisz forumale tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79352 jest inny test Rapida 1.6 diesel 85 KM
          Jesli dobrze pamiętam to sa juz Rapidy w dieslu co maja przebieg ponad 200 tys km i nadal dzialaja Ogolnie polecam ten samochod (mam ale liftbacka w benzynie)
          Paweł

Komentarz

• mati25
            Classic
            • 2013
            • 32

Również polecam ci rapida z silnikiem 1.6 tdi 85, nawet jak jeździsz w mieście. Kolega przedstawiciel handlowy ma taki, jeździ nim 3 osoby na trzy zmiany. Ostatnio miał 240 tyś km , więc pewnie jest już 250 . Turbo wymienione na nowe przy 140 tyś, zawieszenie komplet, klimatyzacja również ale nie wiem co dokładnie. Na dzień dzisiejszy to już złom , ale można tylko autu współczuć i śmiało go polecić :-)
            mati

Komentarz

Pracuję...